Als ik mijn bedrijfswagen thuis oplaad, mag ik de kost dan doorrekenen aan mijn werkgever?

Ja, dat kan zeker! Het is zelfs heel gebruikelijk dat werknemers met een bedrijfswagen de kosten voor het thuis opladen doorrekenen aan hun werkgever.
Hoe werkt het?
Er zijn verschillende manieren om de kosten door te rekenen:
- Werkelijke kosten: Je houdt precies bij hoeveel elektriciteit je verbruikt voor het opladen van je bedrijfswagen. Dit kan bijvoorbeeld met een slimme meter of een app. Vervolgens declareer je deze kosten bij je werkgever.
- Forfaitaire vergoeding: Je spreekt met je werkgever een vast bedrag per kWh af. Dit is een makkelijkere optie, maar het is wel belangrijk dat het bedrag overeenkomt met de werkelijke kosten.
Waar moet je op letten?
- Afspraken met je werkgever: Maak duidelijke afspraken met je werkgever over de vergoeding van de laadkosten. Leg bijvoorbeeld vast hoe je de kosten moet declareren en welk tarief er wordt gebruikt.
- Fiscale aspecten: Informeer je over de fiscale aspecten van de vergoeding. Het is mogelijk dat de vergoeding als loon wordt beschouwd en dus belast wordt.
- Laadpaal: Als je een laadpaal thuis hebt laten installeren, kun je de kosten hiervan mogelijk ook vergoeden door je werkgever.
Meer informatie?
Wil je meer informatie over het doorrekenen van laadkosten aan je werkgever? Neem dan contact met ons op! Wij helpen je graag verder.